Profiel

CORADES richt zich op een breed spectrum van het ontwerpvak. Ontwerpen is een krachtig instrument dat op allerlei schaalniveaus ingezet kan worden als middel om idee├źn te testen, te verbeelden, te voeden en vooral te verwezelijken.

Op dit moment wordt gewerkt aan duurzame en betaalbare vakantiewoningen, aan grote interieuropgaven en renovatie, kleinschalige verdichting en energetische verduurzaming van de bestaande stad. Het bureau houdt zich verder bezig met ontwerp, visie en strategie en transformatieopgaven.

CORADES is gehuisvest in Het Schieblock, een levendig stadslaboratorium in het toekomstige Central Business District nabij Rotterdam Centraal. Het bureau is (nog) klein maar fijn en het netwerk is groot genoeg om (bijna) elke opgave aan te kunnen.

Corine Erades geeft met enige regelmaat ontwerponderwijs op het vlak van de integrale benadering van architectuur en techniek aan de architectuurfaculteit van de TU Delft. Ze is co-initiator van het lokale energiecollectief Blijstroom waar met een grote groep wijkbewoners en professionals wordt gewerkt aan een energieneutrale wijk.