Biografie Corine Erades

Corine Erades (NL, 1976) heeft van 1994 tot 2001 Architectuur gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en de Technische Universiteit van Mississippi in de VS. Zij is afgestudeerd met een eervolle vermelding als waardering voor haar integrale en vakkundige benadering van de architectonische ontwerpopgave.

In de eerste vijf jaar na haar studie heeft ze zich bij Fokkema & Partners ontwikkeld tot projectarchitect en heeft zij uitgebreide praktijkervaring opgedaan met het aansturen van teams, het begeleiden van de uitvoering tijdens het bouwproces en het ontwerpen tot op het detailniveau van scharnier, schroef en stuiknaad. Ook heeft zij op dit bureau haar technische kennis aangevuld op het vlak van licht, geluid, kleur en materiaal. In de vijf jaar daarna heeft ze haar inhoudelijke interesse gevolgd en verdiept in het werk bij Van Bergen Kolpa Architecten dat gekenmerkt wordt door typologische vernieuwing, architectonische verbeeldingskracht en de focus op duurzame oplossingen.

Naast deze werkervaring heeft Corine Erades zich verder bekwaamd door studie (kunst en filosofie), prijsvragen en gastdocentschappen aan de Technische Universiteit in Delft en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

In 2012 is Corine Erades haar eigen praktijk gestart.